ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ & ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

TOEFL (Test of English as a Foreign Language)

hau-logo

Τμήματα που απευθύνονται μόνο σε φοιτητές. Προετοιμάζονται για τα εξής πτυχία:
FCE, CAE, CPE, IELTS, TOEFL του πανεπιστημίου του Cambridge  και ECCE, ECPE, TOEIC του πανεπιστημίου του Michigan.
Πρόκειται για ένα δίπλωμα που απαιτούνται από αγγλόφωνες χώρες όταν τα αγγλικά δεν είναι η μητρική γλώσσα και όταν υπάρχει ενδιαφέρον για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές. Για παράδειγμα ζητούν TOEFL στη Βόρεια Αμερική, στη Βρετανία, στην Αυστραλία και τον Καναδά καθώς και πολλά κολλέγια στην Ελλάδα, που χρησιμοποιούν τα αγγλικά ως γλώσσα διδασκαλίας.

Η Δομή του ΤOEFL
Το TOEFL αποτελείται από 4 δοκιμασίες:

  1. Κατανόηση προφορικού λόγου (listening)
  2. Κατανόηση γραπτού λόγου (reading comprehension)
  3. Παραγωγή γραπτού λόγου (writing)
  4. Παραγωγή προφορικού λόγου (speaking)

 Εξετάσεις
 H Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο για το TOEFL και το TOEFL iBT® στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται πλέον το νέο σύστημα εξέτασης του TOEFL μέσω Internet (iBT, Internet Based Testing), διαρκεί περίπου 3,5 ώρες και περιλαμβάνει 4 ενότητες: Reading, Listening, Speaking, Writing. 

 

Τομέας

Αριθμός Ερωτήσεων

Διαθέσιμος Χρόνος

Reading

36-70

60-100 λεπτά

Listening

34-51

60-90 λεπτά

Διάλειμμα

10 λεπτά

Speaking

6 tasks

20 λεπτά

Writing

2 tasks

50 λεπτά

ΟΙ εξετάσεις διεξάγονται μία φορά την εβδομάδα, ενώ το δίπλωμα είναι έγκυρο για δύο χρόνια από την ημερομηνία της εξέτασης.

Βαθμολογία
Η συνολική βαθμολογία κυμαίνεται από 0 έως 120. Επίσης δίνεται ξεχωριστά ο βαθμός του εξεταζόμενου στην κάθε δοκιμασία από 0-30.Τα Πανεπιστήμια ορίζουν συνήθως τα ελάχιστα σκορ του TOEFL που χρειάζεται να επιτύχουν οι υποψήφιοι φοιτητές προκειμένου να συμπεριληφθούν στη διαδικασία επιλογής. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τα Πανεπιστήμια της επιλογής σας, για να μάθετε ποια είναι η “βάση” και η προθεσμία σας προκειμένου να αποστείλετε την αίτησή σας.

Ημερομηνίες Εξετάσεων
Όλες οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων δίνονται στην αρχή του έτους. Η εγγραφή γίνεται μία εβδομάδα νωρίτερα.

 Μαθήματα
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 50 ώρες και ολοκληρώνεται σε 8 ή 6 εβδομάδες. Προσφέρονται δωρεάν ώρες εξάσκησης στον υπολογιστή χωρίς οικονομική επιβάρυνση, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές του Κέντρου μας για περισσότερη πρακτική εξάσκηση ακόμη και εκτός των διδακτικών ωρών.

 

Τα μαθήματα καλλιγραφίας, στο Κέντρο Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου, αρχίζουν τον Νοέμβριο. Εγγραφές καθημερινά, 4.30-8.30μμ.

kalligrafia

Τα μαθήματα Manga αρχίζουν τον Νοέμβρη. Οι μαθητές μας τα περιμένουν με μεγάλο ενθουσιασμό!

kalligrafia

logoside