ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ & ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

banner

ΙΑΠΩΝΙΚΑ - ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Η γνώση της Ιαπωνικής Γλώσσας μπορεί να μας βοηθήσει στην επικοινωνία με τον ποιοτικότερο λαό της Ανατολής, το λαό που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, που συντήρησε την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, που είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη. Η Ιαπωνική Γλώσσα (日本語, Nihongo) ομιλείται από 127 εκατ. ανθρώπους. Τα Ιαπωνικά θα βρίσκονται στον κατάλογο των 10 γλωσσών που θα ομιλούνται περισσότερο το 2050. Σύμφωνα με τη μελέτη της Unesco με τίτλο « Άτλας των γλωσσών του κόσμου που κινδυνεύουν να εξαφανισθούν» υπολογίζεται ότι το έτος 2050, ο αριθμός των ομιλούντων ιαπωνικά θα είναι 11,6 εκατομμύρια (πληθυσμιακή ομάδα 15-24 ετών).

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣΠρώτα στον κατάλογο, είναι τα κινέζικα και ακολουθούν τα ιντί/ουρντού, τα αραβικά, τα αγγλικά, τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα μπενγκάλι, τα ρωσικά, τα ιαπωνικά και τα μαλαισιανά.
Οι δέκα γλώσσες που μιλήθηκαν περισσότερο το 1995 από το σύνολο του πληθυσμού είναι: κινεζικά, αγγλικά, ιντί/ουρντού, ισπανικά, αραβικά, πορτογαλλικά, ρωσικά, μπενγκάλι, ιαπωνικά και γερμανικά.

Το ιαπωνικό λεξιλόγιο έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από άλλες γλώσσες. Μεγάλος αριθμός λέξεων προέρχονται από την Κινεζική ή δημιουργήθηκαν βάσει κινεζικών προτύπων, σε μια περίοδο 1.500 τουλάχιστον χρόνων. Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η Ιαπωνική δανείστηκε αρκετά μεγάλο αριθμό λέξεων, κυρίως αγγλικών.

03Η Ιαπωνική Γλώσσα γράφεται με συνδυασμό τριών διαφορετικών τύπων χαρακτήρων: οι κινεζικοί χαρακτήρες (ονομάζονται Κάντζι), και δύο συλλαβικές γραφές, χιραγκάνα και κατακάνα. Το λατινικό αλφάβητο (που αποκαλείται ρομάτζι) χρησιμοποιείται συχνά στη σύγχρονη Ιαπωνική, για ονόματα εταιρειών, διαφημιστικών σποτ και για υπολογιστική χρήση. Η αραβική αρίθμηση χρησιμοποιείται εν γένει, αλλά και η παραδοσιακή κινεζική / ιαπωνική αρίθμηση.

Είναι γεγονός ότι ο δυτικός κόσμος ανοίγεται προς Ανατολάς. Η ανάπτυξη και η οικονομική ανάκαμψη ελπίζουμε ότι θα έρθει από την ανατολή που με την πληθυσμιακή της έκρηξη και την ανάπτυξή της, αναμένεται να γίνει αιμοδότης της γηρασμένης Ευρώπης.

07Είναι ώρα λοιπόν να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στα κράτη της Ανατολής, να πλησιάσουμε τους λαούς της, να μυηθούμε στην κουλτούρα τους και να μάθουμε τη γλώσσα τους, για να τους κατανοήσουμε καλύτερα και να επωφεληθούμε από τον πολιτισμό τους, την τεχνολογική τους ανάπτυξη, στην οποία διακρίνονται πολλοί από αυτούς και την οικονομική τους άνθιση.

Η γνώση της Ιαπωνικής Γλώσσας μπορεί να μας βοηθήσει στην επικοινωνία με τον ποιοτικότερο λαό της Ανατολής, το λαό που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, που συντήρησε την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, που είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομικές δυνάμεις του πλανήτη.

Τα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας προσφέρουν ποιοτική και εξειδικευμένη γνώση σε πληθώρα αντικειμένων και τα ερευνητικά της κέντρα είναι γνωστά για την πληρότητα και οργάνωσή τους. Οι μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιαπωνία αποτελούν ιδιαίτερο προσόν και προσωπική επένδυση για τους φιλόδοξους και απαιτητικούς επιστήμονες, αυτούς που θέλουν να διακριθούν στην ανταγωνιστική, σύγχρονη αγορά.

Περισσότερα στις συχνές ερωτήσεις για τα Ιαπωνικά

Τα μαθήματα καλλιγραφίας, στο Κέντρο Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου, αρχίζουν τον Νοέμβριο. Εγγραφές καθημερινά, 4.30-8.30μμ.

kalligrafia

Τα μαθήματα Manga αρχίζουν τον Νοέμβρη. Οι μαθητές μας τα περιμένουν με μεγάλο ενθουσιασμό!

kalligrafia

logoside