ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ & ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΑ

japan-kaligrafy1Καλλιγραφία, μια τέχνη άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλαισθησία, την αρμονική συνύπαρξη πινελιών που εκτελούνται άλλοτε με δύναμη και άλλοτε με χάρη, άλλοτε με πυγμή και άλλοτε με ελαφράδα, πάντοτε ανάλογα με το νόημα που θέλουν να μεταφέρουν, εκφράζοντας τελικά την αρμονία του συνόλου.

Γίνεται με τη χρήση πινέλου και μελάνης ενώ η επιφάνεια που εξασκείται είναι ένα είδος χαρτιού (ρυζόχαρτου) που μπορεί να απορροφήσει μεγάλη ποσότητα μελάνης. Η εξάσκησή της ουσιαστικά συνίσταται στην γραφή ενός ιδεογράμματος με κάποιους συγκεκριμένους τρόπους και κανόνες. Όπως κάθε άλλη τέχνη, στηρίζεται στην επανάληψη της γραφής του ή των ιδεογραμμάτων μέχρι να εκτελούνται χωρίς ψεγάδι σχεδόν κάθε φορά που γράφονται. Στην επανάληψη του άψογου ωσότου μεταμορφωθεί σε απελευθέρωση.

Η καλλιγραφία χαρίζει συγκέντρωση, ηρεμία, όξυνση της νοητικής αντίληψης, παρατηρητικότητα, υπομονή, επιμονή, καλλιέργεια ενός πνεύματος που δεν προσδοκά ούτε απογοητεύεται, αλλά προχωρά με σταθερότητα μέχρι την στιγμή που η έκφραση όλου του δυναμικού του θα μπορέσει να εκτονωθεί μέσα σε μια στιγμή, σε μια πινελιά που θα αντικατοπτρίζει την πληρότητα της στιγμής αυτού που την εκτέλεσε.

Μαθήματα
Πρόκειται για κύκλο σεμιναρίων, ο οποίος ξεκινά κάθε φορά ανάλογα με τη ζήτηση.
Κάθε κύκλος σεμιναρίων διαρκεί ένα μήνα, 8-10 ώρες. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στη σχολή μας κάθε Σάββατο για 2 ώρες .
Βασική προϋπόθεση για την τέλεση του τμήματος είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 5 ατόμων σε αυτό.

iapwniki-kalligrafia

Τα μαθήματα καλλιγραφίας, στο Κέντρο Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου, αρχίζουν τον Νοέμβριο. Εγγραφές καθημερινά, 4.30-8.30μμ.

kalligrafia

Τα μαθήματα Manga αρχίζουν τον Νοέμβρη. Οι μαθητές μας τα περιμένουν με μεγάλο ενθουσιασμό!

kalligrafia

logoside