ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ & ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ

«Γυναίκα, η δύναμη της ανάπτυξης»: η Σοφία Οικονομάκου στο CNN Greece

cnn-greece

«Υπάρχουν πολλά εμπόδια στο δρόμο μίας γυναίκας προς την επαγγελματική καταξίωση. Το κυριότερο είναι η ισορροπία της οικογενειακής ζωής και της καριέρας».

Η Σοφία Οικονομάκου, πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών του Ευρωεπιμελητηρίου μίλησε στο CNN Greece για τον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας στην εργασία με αφορμή την ημερίδα που διοργανώθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, με θέμα «Γυναίκα, η δύναμη της ανάπτυξης».

Περισσότερα...

Μεγάλος Διαγωνισμός του Go Radio

diagonismos-go-radio(Εγραψαν για εμάς)

Η Ιαπωνική γλώσσα είναι σαφώς ένα πολύ μεγάλο όπλο για το μέλλον μας. Το Greek Otaku Radio σας φέρνει όλο και πιο κοντά στην Ιαπωνική γλώσσα με έναν ακόμη μεγάλο διαγωνισμό.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ & ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, το 1ο κέντρο στην Ελλάδα με έδρα στα Πατήσια, είναι κοντά μας στο να μάθουμε σωστά την Ιαπωνική γλώσσα και προσφέρει:

Α) Ένας υπερτυχερός κερδίζει δωρεάν υποτροφία για τα μαθήματα της Ιαπωνικής γλώσσας για την περιόδο 2015-2016

Β) 3 επιπλέον τυχεροί από εσάς κερδίζουν έκπτωση 50% στα δίδακτρα για τα μαθήματα της Ιαπωνικής Γλώσσας για την περιόδο 2015-2016

Περισσότερα...

Τα ιαπωνικά είναι IN για τους εφήβους της εποχής

ta iaponika einai in gia tous efivous tis epoxis 1Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη ζήτηση στη διδασκαλία της Ιαπωνικής Γλώσσας από μικρότερες ηλικίες, κυρίως εφήβους. Τα κινούμενα σχέδια ιαπωνικής παραγωγής, anime στα ιαπωνικά, είναι πλέον γεγονός στην ελληνική τηλεόραση. Πολλοί νέοι παρακολουθούν με φανατισμό αλλά και με έκδηλη αγάπη όλες τις σειρές. Υπάρχουν sites, μέσα από τα οποία τα παιδιά ενημερώνονται για τις αγαπημένες τους εκπομπές, καταστήματα από τα οποία μπορούν να προμηθευτούν   διάφορα gadjets που αφορούν ήρωες και ηρωίδες (www.otakushop.gr), βιβλιοπωλεία με εικονογραφημένες τις αγαπημένες τους ιστορίες (manga) σε άλλες γλώσσες, αλλά και στα ιαπωνικά. Mέχρι και ιντερνετικός σταθμός υπάρχει, ο οποίος παίζει μουσική από ταινίες anime (www.goradio.gr), διοργανώνει parties με μεταμφιέσεις (cosplay parties), καλεί ηθοποιούς από την Ιαπωνία και παρουσιάζει διάφορα events.

Περισσότερα...

Χρήσιμα sites για τους φίλους των Manga

xrisima sites gia tous filous ton mangaΣυνηθέστερη είναι η ανακάλυψη καινούριων κυκλοφοριών Manga μέσω ξένων Websites όπως το βρετανικό www.Manga.co.uk, αλλά και του ευρέως χρησιμοποιημένου Youtube, στο οποίο παραθέτονται επεισόδια Anime συνηθέστερα στα Ιαπωνικά με αγγλικούς υπότιτλους.

Περισσότερα...

Manga: Το κόμικ που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους

manga to komik pou agapithike apo mikrous kai megalous 3Manga ή αλλιώς δημιουργός. Το αγαπημένο κόμικ που μας έρχεται από την Ιαπωνία και έχει βρει φανατικούς οπαδούς στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό των manga αποτελεί η έκφραση των συναισθημάτων των χαρακτήρων μέσα από το πρόσωπο και το σώμα τους. Ίσως γι’ αυτό έχουν αγαπηθεί με πάθος από ενήλικες και παιδιά. Στην Ιαπωνία είναι σύνηθες να διαβάζονται από επιχειρηματίες ενώ πηγαίνουν στη δουλειά με το τρένο.

Περισσότερα...

Η εκμάθηση της ιαπωνικής γλώσσας στην Ελλάδα

i ekmathisi tis iaponikis glossas stin ellada 1Η γλώσσα είναι απαραίτητο εργαλείο σε μια πλουραλιστική κoινωνία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Οι νέοι κρίνεται σκόπιμο να είναι γλωσσικά και πολιτισμικά εξοπλισμένοι για να επικοινωνούν με επιτυχία, να αυξάνουν τις πιθανότητες για την κατάληψη μιας θέσης εργασίας μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Μάλιστα, έχει πιστοποιηθεί ότι η γλωσσομάθεια επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου, την κριτική σκέψη του ατόμου και την πολύπλευρη προσέγγιση της πραγματικότητας.

Περισσότερα...

Κέντρο Ιαπωνικών και Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου

kenro iaponikon kai kinezikon spoudon oikonomakou 1Το Κέντρο Ιαπωνικών και Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου έχει συμπληρώσει 30 χρόνια στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, και μάλιστα της διδασκαλίας των Ανατολικών Γλωσσών, της Ιαπωνικής και Κινεζικής γλώσσας, καθώς και της διάδοσης της κουλτούρας τους. Ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80’ και συνεχίζει να προσφέρει σπουδές ποιότητας σε εκλεκτούς και φιλόδοξους σπουδαστές. Σε σπουδαστές που θέλουν να συνδυάσουν τη μόρφωση με επαγγελματική αποκατάσταση υψηλών προδιαγραφών, με καριέρες κύρους και γενικά  που θέλουν να επενδύσουν σε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο προσόν, όπως είναι η γνώση της γλώσσας των οικονομικών και τεχνολογικών υπερδυνάμεων, Κίνας και Ιαπωνίας.

Περισσότερα...

Τα μαθήματα καλλιγραφίας, στο Κέντρο Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου, αρχίζουν τον Νοέμβριο. Εγγραφές καθημερινά, 4.30-8.30μμ.

kalligrafia

Τα μαθήματα Manga αρχίζουν τον Νοέμβρη. Οι μαθητές μας τα περιμένουν με μεγάλο ενθουσιασμό!

kalligrafia

logoside