ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ & ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

Τραίνα στην Ιαπωνία

Τέχνη σε υψηλή ταχύτητα

shinkansen1

Την Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 ξεκινάει τα δρομολόγιά του το Genbi Shinkansen, η «ταχύτερη καλλιτεχνική εμπειρία στον κόσμο». Το τρένο υψηλής ταχύτητας ή …έργο τέχνης της σιδηροδρομικής εταιρείας JR East θα συνδέει την πόλη Γιουζάουα με την Νιιγκάτα στη γραμμή Joetsu Shinkansen Line.

Στη μία πλευρά των βαγονιών οι επιβάτες θα απολαμβάνουν έργα μοντέρνας τέχνης γνωστών καλλιτεχνών και από την άλλη τη μαγευτική θέα της διαδρομής, με τη συνοδεία καφέ και εξαιρετικών τοπικών γλυκών δια χειρός της γνωστής ζαχαροπλάστριας Ρόμι Ιγκαράσι. Το εξωτερικό του τρένου έχει φιλοτεχνηθεί από την Μίκα Νιναγκάουα με δημιουργίες και φωτογραφίες της από το φημισμένο φεστιβάλ πυροτεχνημάτων της πόλης Ναγκαόκα (έναν από τους σταθμούς της διαδρομής).

shinkansen2

shinkansen3

Οι πωλήσεις των εισιτηρίων έχουν ξεκινήσει, η τιμή για το απλό εισιτήριο είναι περίπου 45 ευρώ για ενήλικες και περίπου 30 ευρώ για τα παιδιά ενώ η διάρκεια του ταξιδιού με αυτήν την κινούμενη γκαλερί θα είναι 50 λεπτά.

Ένα …ρομαντικό τρένο στο Τόκιο

shinkansen2

Τα ταξίδια με τρένο είναι συνήθως ρομαντικά, πόσο μάλλον όταν το τρένο έχει την ονομασία Romancecar.

Το Romancecar είναι τρένο Limited Express της εταιρείας Odakyu Electric Railway και ξεκινάει από το Σιντζούκου του Τόκιο προς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως ο ορεινός παράδεισος Χακόνε και οι παραλίες της Ενοσίμα προσφέροντας μια πανέμορφη ταξιδιωτική εμπειρία πάνω τις ράγες.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ενδιαφέρον έχει η θέση του οδηγού, η οποία είναι πάνω από τις θέσεις των επιβατών.

shinkansen2

Τα μαθήματα καλλιγραφίας, στο Κέντρο Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου, αρχίζουν τον Νοέμβριο. Εγγραφές καθημερινά, 4.30-8.30μμ.

kalligrafia

Τα μαθήματα Manga αρχίζουν τον Νοέμβρη. Οι μαθητές μας τα περιμένουν με μεγάλο ενθουσιασμό!

kalligrafia

logoside