ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ & ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Εικόνες από την καθέλκυση Ελληνικού πλοίου στην Ιαπωνία

Εικόνες από την καθέλκυση Ελληνικού πλοίου στην Ιαπωνία. Βλέπουμε σε πρώτο πλάνο τον Έλληνα πρέσβη και άλλους αξιωματούχους.

Καθέλκυση Ελληνικού πλοίου στην ΙαπωνίαΚαθέλκυση Ελληνικού πλοίου στην ΙαπωνίαΚαθέλκυση Ελληνικού πλοίου στην Ιαπωνία

Περισσότερα...

Sayonara …

Μια ωραία γιορτή οργάνωσε το Κέντρο Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου για να αποχαιρετίσουν τη σχολική χρονιά 2016-17. Στα πλαίσια της γιορτής έγινε και η απονομή των ετήσιων βεβαιώσεων σπουδών στους σπουδαστές που παραβρέθηκαν, οι οποίοι, είχαν την τύχη, εκτός του να γευτούν το περίφημο Σούσι, να παρακολουθήσουν και ένα μάθημα Origami, από τη μάστερ του είδους, την κυρία Sonoko Fugi, παλιά φίλη του Κέντρου, η οποία έτυχε να παραβρίσκεται στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Katsushika Iris Festival

katsushika-1

Περισσότερα...

Eπίδειξη και εργαστήριο Οριγκάμι στην Ιαπωνική Πρεσβεία

origami

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας οργανώνει αφιέρωμα στην παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη οριγκάμι (χαρτοδιπλωτική), με επίδειξη και εργαστήριο από την κ. Sonoko Fujii, origami master, στις 26 και 29 Μαΐου και 7 Ιουνίου 2017, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Ιαπωνικής Πρεσβείας (Εθν. Αντιστάσεως 46, Χαλάνδρι).

Περισσότερα...

Συγχαρητήρια στη Μαρία Παπαπούλιου

japanese3

Το Κέντρο Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου συγχαίρει την μαθήτριά μας, Μαρία-Ευρωσύνη Παπαπούλιου, για την διάκρισή της στο διαγωνισμό ομιλίας της Ιαπωνικής Γλώσσας και την κατάκτηση του δεύτερου βραβείου.

Αυξήθηκαν οι σπουδαστές ιαπωνικής γλώσσας

japanese2

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια άτομα σπουδάζουν ιαπωνικά παγκοσμίως (εκτός Ιαπωνίας) σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του Ιαπωνικού Ιδρύματος (Japan Foundation) που βγήκε στη δημοσιότητα στις αρχές της εβδομάδας (8 Ιουλίου 2013).

Περισσότερα...

Υποτροφίες Ιαπωνικής Κυβέρνησης 2018 – Αιτήσεις μέχρι 31 Μαΐου 2017

japanese

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι η Ιαπωνική Κυβέρνηση (ΜΕΧΤ) πρόκειται να χορηγήσει υποτροφίες για το 2018 σε Έλληνες υπηκόους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια ως προπτυχιακοί φοιτητές (undergraduate students), ηλικίας 17-22 ετών, ή ως ερευνητές (research students) ηλικίας έως 35 ετών.

Περισσότερα...

Τόκιο και Κιότο οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο

tokyokyoto1

Το Τόκιο και το Κιότο επέλεξαν ως τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο για το 2016 οι αναγνώστες του αμερικανικού περιοδικού Conde Nast Traveler. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 300.000 αναγνώστες και αφορούσε σε πόλεις που βρίσκονται εκτός των ΗΠΑ.

Περισσότερα...

Τραίνα στην Ιαπωνία

Τέχνη σε υψηλή ταχύτητα

shinkansen1

Την Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 ξεκινάει τα δρομολόγιά του το Genbi Shinkansen, η «ταχύτερη καλλιτεχνική εμπειρία στον κόσμο». Το τρένο υψηλής ταχύτητας ή …έργο τέχνης της σιδηροδρομικής εταιρείας JR East θα συνδέει την πόλη Γιουζάουα με την Νιιγκάτα στη γραμμή Joetsu Shinkansen Line.

Περισσότερα...

Ελλάδα-Ιαπωνία: Το Πάρκο Μυτιλήνης στο Ουσιμάντο

ushimado-mytilini

Η πρώτη αδερφοποίηση Ελλάδας-Ιαπωνίας έγινε στις 6 Ιουλίου του 1982, με τη Μυτιλήνη και την παραλιακή πόλη Ουσιμάντο (Ushimado) στο νομό Οκαγιάμα στο νότιο τμήμα της νήσου Χονσού.

Περισσότερα...

Ιαπωνία: Το Κάστρο της Οκαγιάμα

okagiamaΓυρίζοντας από το Ουσιμάντο, την αδερφοποιημένη με την Μυτιλήνη πόλη που βρίσκεται στο «Αιγαίο της Ιαπωνίας» και λίγο πριν πάρουμε το αεροπλάνο του γυρισμού για το Τόκιο, κάναμε μια σύντομη στάση στο Κάστρο της Οκαγιάμα, στην πόλη Οκαγιάμα και πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού.

Περισσότερα...

Συγχαρητήρια σε μαθητές Ιαπωνικών

Το ΚΕΝΤΡΟ IΑΠΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ συγχαίρει τους μαθητές του, για την επιτυχία τους στις εξετάσεις γλωσσομάθειας της Ιαπωνικής Γλώσσας, επιπέδων Ν5, Ν4, Ν3 και την απόκτηση των αντιστοίχων διπλωμάτων. Η επιτυχία είναι διπλή εάν συνδυαστεί με την άριστη βαθμολογία που πέτυχαν.

Περισσότερα...

Μαθήματα καλλιγραφίας

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2017 αρχίζουν τα μαθήματα καλλιγραφίας. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν οι σπουδαστές του κέντρου μας για την νέα δραστηριότητα.

Νέα Τμήματα Ιαπωνικής

Νέα τμήματα Ιαπωνικής Γλώσσας θα αρχίσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία του Κέντρου 3-8 μ.μ καθημερινά

DEMO LESSON/ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

DEMO LESSON/ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία το δοκιμαστικό μάθημα Ιαπωνικών, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, στο Κέντρο Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου. Η παρουσίαση της γλώσσας στους μελλοντικούς σπουδαστές του Κέντρου έχει γίνει πλέον θεσμός.

Περισσότερα...

Mια νέα δραστηριότητα ξεκινά ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Οικονομάκου

Μετά από μακρόχρονη παρουσία στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στην Ελληνική αγορά, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Οικονομάκου, αποφασίζει να καινοτομήσει και προχωράει στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, απευθυνόμενος πλέον στη διεθνή αγορά.

Η νέα τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουμε τα φτερά μας και να υλοποιήσουμε το όνειρό μας σε ολόκληρη τη γη.

Περισσότερα...

Εξετάσεις για απόκτηση Πιστοποιητικού Γνώσης της Ιαπωνικής Γλώσσας

eksetaseis gia apoktisi pistopoiitikou gnosis tsi iaponikis glossasΟι εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Γνώσης της Ιαπωνικής Γλώσσας θα διεξαχθούν την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015.

Οι αιτήσεις θα γίνονται από τις 7 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στον Ελληνοιαπωνικό Σύνδεσμο, Ομήρου 32, Κολωνάκι, Αθήνα (ώρες 5μμ-8μμ).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210 2010310 και 210 2023011

Εκδήλωση για το τέλος της σχολικής περιόδου

ekdilosi gia to telos sxolikis periodouΤο Κέντρο Ιαπωνικών και Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου διοργανώνει εκδήλωση, για το τέλος της σχολικής περιόδου το Σάββατο 30 Μαΐου, στο χώρο της σχολής στις 10:00πμ. Στην εκδήλωση θα έχουμε καλεσμένους την Ελληνική Λέσχη Bonsai, τον καθηγητή ιαπωνικής καλλιγραφίας Ξιφάρα Ναπολέοντα., τον σχεδιαστή manga (mangaka) Ι.Δαλκίδη και από το Μeet Culture connecting Greece and China through traditional music, κινέζοι καλλιτέχνες θα παίξουν για εμάς κινέζικη παραδοσιακή μουσική. Σε όλη τη διάρκεια της γιορτής, θα δοκιμάσουμε ιαπωνικά και κινέζικα εδέσματα, προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιαπωνικής και κινεζικής κουλτούρας. Κοντά μας θα βρίσκεται ζωντανά ο μοναδικός σταθμός με ιαπωνική μουσική «Go Radio».

Xορηγοί: Ελληνική Λέσχη Μπονσάι – Hellenic Bonsai Club - Koi Bar

Χορηγοί Επικοινωνίας: Go Radio

Διαγωνισμός manga 2015

diagonismos manga 2015 1Ξεκίνησαν στις 15 Απριλίου οι αιτήσεις συμμετοχής για το 8ο Διεθνές Βραβείο MANGA και θα διαρκέσουν έως τις 31  Μαϊου 2014. 

Τα έργα που θα υποβληθούν, δημοσιευμένα ή μη, θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί στο εξωτερικό (δηλαδή εκτός  Ιαπωνίας) τα τελευταία τρία χρόνια.

Σημειώνεται ότι στο 7ο Διεθνές Βραβείο MANGA ο Ελληνοαμερικανός Γιώργος Αλεξόπουλος (George Alexopoulos) κέρδισε το 2ο βραβείο!

Συγκεκριμένα, το μάνγκα του με τίτλο «Paris» κέρδισε το ένα από τα 3 «ασημένια βραβεία» του διαγωνισμού. Τα άλλα δύο ασημένια βραβεία κέρδισαν καλλιτέχνες από την Κίνα και Βέλγιο-Ισπανία. Το πρώτο βραβείο κέρδισε το έργο «Bokbig» της Ταϊλανδής Prema Jatukanyaprateep.

Περισσότερα...

Μεγάλη Συναυλία του Συγκροτήματος Adams στη χώρα μας για πρώτη φορά

adamsΤο Κέντρο Ιαπωνικών και Κινεζικών Σπουδών είναι χορηγός

To event των Adams στην Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη στιγμή για τη χώρα μας που ανοίγει και πάλι τις πόρτες της σε καλλιτέχνες από την Ιαπωνία.

Θεωρώ πως όλοι όσοι αγαπάμε και σεβόμαστε την Ιαπωνική rock σκηνή έχουμε την ευκαιρία να το δείξουμε με πράξεις. Και τι καλύτερη πράξη από τη φυσική μας παρουσία στο χώρο. Είναι ένα γεγονός που καιρό τώρα θέλαμε να δούμε να συμβαίνει στη χώρα μας.

Οπότε ας προσκαλέσουμε όλοι μαζί άπαντες ενδιαφερόμενους και ας δείξουμε πως το Ελληνικό κοινό ξέρει να σέβεται και να υποστηρίζει προσπάθειες.

Ημέρα: 25 Απριλίου
Τόπος: Ghost House, Λεπενιώτου 26, Αθήνα
Ωρα έναρξης της συναυλίας: 19:00
Διάθεση εισιτηρίων: www.ramenevents.kingeshop.com

Μαθήματα καλλιγραφίας και σχεδίου

shodo manga

logosideotaku

anime

Έναρξη εγγραφών

banner oikonomakou 234x208 oikonomakou