ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ & ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΙΝΗΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΚΙΝΕΖΙΚΑ - ΠΑΙΔΙΚΑ / ΕΦΗΒΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 Στο Κέντρο Κινεζικών Σπουδών ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ, λειτουργούν τμήματα για παιδιά κι εφήβους από 8 έως 12ετών και από 13 έως 18 ετών, ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του σχολείου. Οι μαθητές χρησιμοποιώντας την τεχνολογία (διαδραστικό πίνακα και internet) καταφέρνουν με ευχάριστο τρόπο να διδαχθούν την κινέζικη γλώσσα, να κατανοούν και να επικοινωνούν από τον πρώτο κιόλας χρόνο διδασκαλίας. Οι συνεχείς εκδηλώσεις που διοργανώνουμε βοηθούν τους μαθητές μας να έρθουν κοντά στον κινέζικο πολιτισμό και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Τα μαθήματα κινεζικής γλώσσας, γίνονται 1 φορά την εβδομάδα (2 ώρες) από κινέζους καθηγητές, εξειδικευμένους στη διδασκαλία παιδιών και εφήβων.

ΕΠΙΠΕΔΑ KINEZIKHΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Τα επίπεδα των παιδικών/εφηβικών τμημάτων είναι 4 (YCT level 1, YCT level 2, YCT level 3, YCT level 4)

Για τους μαθητές που ξεκινούν κινέζικα στην ηλικία των 8 ετών, χρειάζεται μία προετοιμασία 2 χρόνων σε προκαταρκτικά τμήματα, πριν περάσουν στο πρώτο επίπεδο για την προετοιμασία του YCT 1.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ

Για τις μικρότερες ηλικίες υπάρχει συγκεκριμένο δίπλωμα, το YCT,  φιλικό προς τους μαθητές, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες και το επίπεδο ωριμότητας των μαθητών.

ΒΙΒΛΙΑ

Υπάρχουν συγκεκριμένες σειρές που απευθύνονται σε εφήβους και παιδιά ξένων χωρών. Πρόκειται για τις σειρές:

vivlia-gia-kinezika-paidika

Αποτελούνται από το βιβλίο του μαθητή, το βιβλίο των ασκήσεων και οπτικοακουστικό υλικό. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο οι μαθητές θα γνωρίζουν 600 κινέζικους χαρακτήρες και 400 λέξεις.

Τα βιβλία είναι γραμμένα στα αγγλικά με τη συνεργασία του Βρετανικού Συμβουλίου γι’ αυτό και πρόκειται για σειρές που χρησιμοποιούνται από δημόσια σχολεία της Αγγλίας. Φυσικά είναι εγκεκριμένα από την Hanban. Τελειώνοντας τις 3 συγκεκριμένες σειρές, ο μαθητής θα γνωρίζει 600 χαρακτήρες και 400 λέξεις.

Βασική προϋπόθεση είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας, διότι δεν υπάρχουν βιβλία γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. Εντούτοις, οι καθηγητές που διδάσκουν στα συγκεκριμένα τμήματα μιλούν ελληνικά.

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

kinezika-gia-enilikes

  • Τα τμήματα των ενηλίκων απευθύνονται σε ηλικίες 18 ετών και άνω.
  • Ξεκινούν από το επίπεδο των αρχαρίων έως το επίπεδο του αντίστοιχου στα Αγγλικά Proficiency.
  • Χρειάζονται 5-6 χρόνια για να φτάσουμε στο επίπεδο του αντίστοιχου στα αγγλικά Lower.
  • Οι μαθητές, παράλληλα με την γλώσσα, μαθαίνουν για την κινέζικη κουλτούρα και τον πολιτισμό της Κίνας.
  • Καθ’όλη τη διάρκεια της εκμάθησης της Κινεζικής Γλώσσας, εκπαιδεύονται στον γραπτό και προφορικό λόγο μέσα από σύγχρονες μεθόδους και σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό. Το διαδίκτυο αποτελεί απαραίτητο εργαλείο στην εκπαίδευση των σπουδαστών μας.

Η σειρά των βιβλίων που χρησιμοποιούμε είναι η εξής:

vivlia-gia-kinezika

 

 ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Εντατικα μαθηματα

Οργανώνονται εντατικά μαθήματα κινεζικής γλώσσας, όταν οι ανάγκες των σπουδαστών το απαιτούν.

Οι ρυθμοί που ακολουθούνται είναι πιο γρήγοροι.

Τα μαθήματα κινεζικής γλώσσας γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα από ένα δίωρο τη φορά. Η μία μέρα είναι Σάββατο.

 

 

 

 

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ & ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Kαλοκαιρινά, θερινά τμήμαστα Κινεζικής Γλώσσας oργανώνονται στις αρχές Ιουνίου. Τα μαθήματα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα, είναι τρίωρα και διαρκούν έξι μήνες (Ιούνιο-Ιούλιο-Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο). Στόχος μας είναι η συμμετοχή στις εξετάσεις του Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με τις προτιμήσεις και δεσμεύσεις των σπουδαστών.

Μαθήματα Κουλτούρας και Πρακτικής Εξάσκησης του προφορικού λόγου, σε συνδυασμό με τα μαθήματα γλώσσας, οργανώνονγται για όσους θέλουν να γνωρίσουν τη κινέζικη κουλτούρα και για όσους θέλουν να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στον προφορικό λόγο, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους.

 

ΝΗΠΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ  (EARLY BIRD PROGRAM)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν Ειδικά Νηπιακά Τμήματα (ηλικίας 6-8 ετών). Πρόκειται για δίγλωσσα τμήματα όπου τα παιδιά μαθαίνουν ταυτόχρονα αγγλικά και κινέζικα μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα που βασίζεται στο παιχνίδι και στη διάδραση με τη βοήθεια των πολυμέσων

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Απόκτηση του HSK 4 (επίπεδο lower) σε ηλικία 14 χρονών

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 4-5 χρόνια. Οι μαθητές τελειώνοντας θα έχουν δώσει εξετάσεις για τα 4 πρώτα διπλώματα (YCT1, YCT2, YCT3,YCT4). Αμέσως μετά προχωρούν στην προετοιμασία για την απόκτηση του lower, διπλώματα HSK3, HSK4. Η διάρκεια για την απόκτηση τους είναι 3-4 χρόνια.  Εάν θέλουν προχωρούν στα επόμενα επίπεδα.

 

bird

Age (years old)Early BirdYoung Adults
6-8 YCT 1  
8-10 YCT 2 (A1) YCT 1
10-12 YCT 3 (A2) YCT 2 (A1)
12-14 YCT 4 (B1)
(Pre-Lower)
YCT 3 (A2)
15+ HSK 4 (B2)
(Lower)
YCT 4 (B1)


 

 
 

logoside