ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ & ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝΟι καθηγητές Ιαπωνικής Γλώσσας που διδάσκουν στο Κέντρο Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου είναι Ιάπωνες, με επάρκεια και άδεια διδασκαλίας από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Miki Shirakawa-Κατσαρού
Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η Miki San, η οποία είναι καθηγήτρια Ιαπωνικής και Γαλλικής Φιλολογίας. Μιλάει την αγγλική και άπταιστα την ελληνική γλώσσα (έχει πάρει απολυτήριο ελληνικού λυκείου).
Εδώ και 25 χρόνια συντονίζει και οργανώνει τα μαθήματα του Κέντρου Ιαπωνικών Σπουδών. Διδάσκει την Ιαπωνική Γλώσσα με μεράκι και τεχνική.
Επισκέπτεται συχνά την Ιαπωνία και ενημερώνεται για νέες μεθόδους και τεχνικές γύρω από τη διδασκαλία της Ιαπωνικής γλώσσας, καθώς επίσης για νέες εκδόσεις, οπτικοακουστικό υλικό, κλπ.
Η Μίκι San είναι η αρχιτέκτονας των διαδικτυακών μαθημάτων, της νέας δραστηριότητας του Κέντρου Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου, και η συγγραφέας της διδακτέας ύλης.

Midori Ota-Ντόκου
Η κ. Ota κατάγεται από την Σιτσουόκα της Ιαπωνίας, είναι καθηγήτρια Ιαπωνικής Φιλολογίας, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου SEISEN WOMEN’S COLLEGE, του TOKYO, καθώς και της Φιλοσοφικής Σχολής, τμήμα Ιστορικό και Αρχαιολογικό, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η κ. Ota είναι γνώστης της γλώσσας των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει σπουδάσει ειδική καλλιγραφία Ιαπωνικών Ιδεογραμμάτων, kanji, καθώς και κλασικό πιάνο.
Διετέλεσε βοηθός καθηγητή στη σχολή Sundai Yobiko, στο Τόκυο και καθηγήτρια Ιστορίας της Ιαπωνικής Γλώσσας στο Λύκειο, Kanagawa Girls High School, στη Yokohama.
Στην Ελλάδα εργάστηκε ως διερμηνέας και μεταφράστρια και είναι συνεργάτης του Κέντρου Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου για πολλά χρόνια. Διακρίνεται για την επιμέλεια και αποδοτικότητά της. Δεν παραλείπει να εκπαιδεύεται και να συμμετέχει στα σεμινάρια του Japan Foundation, που είναι ο κορυφαίος Οργανισμός για την γνώση και την κουλτούρα της Ιαπωνικής Γλώσσας εκτός Ιαπωνίας, κάθε χρόνο. Ακόμη, είναι Επιμελήτρια, Οργανώτρια και Κριτής στο διαγωνισμό ομιλίας της Ιαπωνικής Γλώσσας και συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ενεργό μέλος του συλλόγου καθηγητών Ιαπωνικής Γλώσσας Ελλάδος.

Ναπολέων ΞιφαράςΝαπολέων Ξιφαράς
Ο Ναπολέων Ξιφαράς είναι πτυχιούχος της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Σπουδών στο τομέα της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής με εξειδίκευση στo Βελονισμό, Βοτανολογία και διαιτολογία. Είναι ακόμη πρακτικός  Shiatsu με γνώσεις ρεφλεξολογίας, αρωματοθεραπείας, Κρανιο-ιεροθεραπείας και Thai massage. Στο προσωπικό του στυλ θεραπευτικής μάλλαξης συμπεριλαμβάνει τεχνικές Tui Na και Deep Tissue Massage.  
Είναι καθηγητής του Tai Chi Ch’uan και Τσι Γκονγκ, καθώς και της Κινέζικης Καλλιγραφίας, shodu. Δραστηριότητες που ασκεί παράλληλα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Από το 1989 έως σήμερα διδάσκει ομάδες Tai Chi στην Αθήνα, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη. Από το 1996 έως το 1999 δίδαξε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης
Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει μαθητεύσει στα συστήματα Πολεμικών Τεχνών Pen-Tak Si-Lat και Ιαπωνικού σπαθιού Iaido.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Βοdy Mind Centering, Δραματοθεραπείας, και Ψυχολογίας (Ν.L.P) καθώς και μαθήματα Δημιουργικής Κίνησης, Αυτοσχεδιασμού, και Release.
Ο κ. Ξιφαράς είναι συνεργάτης του Κέντρου Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου όπου διδάσκει Ιαπωνική Καλλιγραφία, shodu.

Tama Ota-Κατσαμπάνη
Η κ. Οτα είναι καθηγήτρια Ιαπωνικής και Γερμανικής Φιλολογίας. Πτυχιούχος του Τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Dokkyo της Ιαπωνίας, αλλά και του Πανεπιστημίου FU του Βερολίνου, με ιδιαίτερες σπουδές στην Ιαπωνολογία και Κοινωνιολογία. Διετέλεσε συνεργάτης του Υπουργείου Τουρισμού του Βερολίνου, καθηγήτρια Ιαπωνικής Γλώσσας στη Λαϊκή Ανώτερη Σχολή του Ζέλλεντορφ του Δ. Βερολίνου, μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας του Δ. Βερολίνου για την συγγραφή του Ιαπωνογερμανικού και Γερμανοιαπωνικού λεξικού, καθώς και διερμηνέας των Ιαπωνικών Εταιρειών Mitsubishi και Mitsui.
Στην Ελλάδα ήρθε το 1983. Εργάστηκε ως ανταποκρίτρια της Ιαπωνικής εφημερίδας Osyou Journal, συνεργάτης του Ιαπωνικού περιοδικού Shukan Kinyobi και  συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού T.B.S.
Μετεκπαιδεύτηκε επί μακρόν στη διδασκαλία της Ιαπωνικής ως ξένης γλώσσας. Δίδαξε  Ιαπωνικά στο Κολλέγιο Αθηνών και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα είναι από τα βασικά στελέχη του Κέντρου Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου.
Η κ. Οτα είναι Πρόεδρος του συλλόγου καθηγητριών Ιαπωνικής Γλώσσας στην Ελλάδα

Άρτεμις Ohta ΚατσαμπάνηΆρτεμις Ohta Κατσαμπάνη
Είναι εικαστικός και ζει στην Αθήνα. Γεννήθηκε στο Δυτικό Βερολίνο και έχει Ελληνική και Ιαπωνική καταγωγή. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, με καθηγητές τους Τ. Πατρασκίδη, Π. Χαραλάμπους, Ζ. Αρβανίτη και Β. Καζάκο.

Παρακολούθησε το τμήμα MA Performance Design and Practice στο Central Saint Martins με υποτροφία Erasmus.

Έχει μακρά και πλούσια επαγγελματική εμπειρία στον εικαστικό χώρο, όπου δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Παραδίδει μαθήματα manga, origami, χειροποίητου χαρτιού και μεταξοτυπίας, καθώς και μαθήματα εικονογράφησης, γλυπτικής και ψηφιδωτού, σε παιδιά και ενήλικες.

Έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε γκαλερί και μουσεία. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως βοηθός σε εργαστήριο προετοιμασίας για τις σχολές Καλών Τεχνών. Έχει σχεδιάσει και παρουσιάσει πολλά εκπαιδευτικά εικαστικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, συνεργαζόμενη με σχολεία, εκπαιδευτικές δομές, Δήμους και Ιδρύματα.

Είναι βασική συνεργάτης του Κέντρου Ιαπωνικών Σπουδών, όπου διδάσκει manga και origami.

Οι κ.κ  Miki Shirakawa – Κατσαρού και Tama Ota-Kατσαμπάνη
Οι κ.κ Miki Shirakawa – Κατσαρού και Tama Ota-Kατσαμπάνη
 

logoside