ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ & ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

ΙΑΠΩΝΙΑ - Στις πρώτες θέσεις των διεθνών αγορών, με υποδειγματική πορεία και προοπτικές

iaponia-stin-europi(L: Η Ιαπωνία είναι ένας τόπος που προσφέρεται  για εξερεύνηση και γνώση. Είναι  ένα κέντρο εξελίξεων στις  πρώτες θέσεις των διεθνών αγορών,  με υποδειγματική πορεία και προοπτικές  για τους κατοίκους της  και   όσους την προσεγγίζουν… )

Η  Ιαπωνία ή χώρα του ανατέλλοντος ηλίου  κατάφερε να είναι από τις πιο εύρωστες οικονομίες  του πλανήτη σε μια εποχή που η τάση για κυριαρχία των αγορών στο χρηματοοικονομικό περιβάλλον, ανέτρεψε τις ισορροπίες πολλών κρατών ανά τον κόσμο. Είναι μέλος της άτυπης ομάδας G8. Το τραπεζικό της σύστημα είναι από τα πιο ισχυρά του κόσμου και βάση των επίσημων παγκόσμιων στατιστικών  δεδομένων, που αποτυπώνουν διαρκώς την διεθνή πορεία των αγορών, κατέχει επίσημα την 3η θέση ως οικονομική δύναμη, την 4η σε   εισαγωγές, εξαγωγές  και την 4η θέση σε  αγοραστική δύναμη.

Οι πολίτες της απολαμβάνουν  υψηλά εισοδήματα   και οι δείκτες της  ανεργίας στο εσωτερικό της χώρας εντυπωσιάζουν, διότι, κινήθηκαν πτωτικά από το 4 στο 3.5%. Θεμέλιος λίθος για την υποδειγματική της πορεία και τις διαρκείς προοπτικές που παράγει σε όλους τους τομείς είναι ο πλούσιος σε υψηλές κοινωνικές αξίες  πολιτισμός της και  στον οποίο βασίστηκε και βασίζεται ακόμα, παρότι, οι επιδράσεις από άλλα κράτη και  πολιτισμούς είναι έντονες λόγω της παγκοσμιοποίησης.

Τα ισχυρά αντανακλαστικά της χώρας στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον των αγορών, η ευελιξία της ως προς τις τακτικές που υιοθέτησε για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, η δυνατότητά της να ισορροπεί  ανάμεσα στο παραδοσιακό και σύγχρονο τρόπο ζωής αντανακλάται και στους κατοίκους της. Η Ιαπωνία  κατάφερε όχι μόνο  να προσαρμοστεί στις αλλαγές,  αλλά και να διαφοροποιηθεί ποιοτικά.

Για το λόγο αυτό  αναγνωρίστηκε ως ένα  παγκόσμιο διαφοροποιημένο σύγχρονο πρότυπο φιλοσοφίας και εμπειρίας σε πολλούς τομείς. Πολλοί σπεύδουν να γνωρίσουν από κοντά την σύγχρονη Ιαπωνική οικονομία, κουλτούρα και γλώσσα για να μυηθούν στα μυστικά της επιτυχίας και να μάθουν τι ισχύει πραγματικά, σε αυτή τη μακρινή χώρα.

Η Ιαπωνία εκτός από δημοφιλή οικονομία, έχει  και δημοφιλή  γλώσσα.  Η Ιαπωνική γλώσσα βρίσκεται σε κατάταξη στις δέκα πιο ομιλούμενες του πλανήτη. Την γνωρίζουν περίπου 127.400.000 άνθρωποι, ενώ  ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς  από  κατοίκους  άλλων χωρών λόγω της  αλληλεπίδρασης,  αλλά κυρίως της  ανάπτυξης και εξέλιξης που διαφαίνεται κυρίως στο επιχειρηματικό και επιστημονικό πεδίο.

Η Ιαπωνία κατάφερε εκτός από το να λύσει πολλά από τα εσωτερικά της ζητήματα, να επιδρά διεθνώς σαν μαγνήτης. Πολλοί  νέοι επιστήμονες, ερευνητές επιχειρηματίες επιδιώκουν να βρεθούν στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου για να    γνωρίσουν έναν διαφορετικό από τον Δυτικό, τρόπο σκέψης, για να συμμετέχουν στις πρωτοποριακές διαδικασίες που δοκιμάζονται  στο χώρο της τεχνολογίας και των βιομηχανικών εφαρμογών ή για να επιτύχουν αντίστοιχα εμπορικές και χρηματοοικονομικές συμφωνίες.

Η βαθιά γνώση και έρευνα που έχει αναπτύξει  η Ιαπωνία στους νευραλγικούς τομείς της διοίκησης, της παραγωγής, του εμπορίου, της έρευνας και τεχνολογίας και   η διαρκώς διευρυνόμενη  εμπειρία που καταγράφει, σε καινοτόμες εφαρμογές ενισχύουν την ευρωστία της.

Η διαχείριση ολικής ποιότητας βελτιώνει διαρκώς τα συστήματά της, ενώ διατηρεί σταθερά την πρωτοπορία της στην  ηλεκτρονική, στις μηχανές παραγωγής, κίνησης, υπερταχειών και  στη ρομποτική. Για το λόγο αυτό θεωρείται  μια  από τις  επικρατέστερες χώρες διεθνώς,  στην επιστημονική, επιχειρησιακή, κατάρτιση και σταδιοδρομία.

Οι Ιάπωνες είναι ένας λαός μαχητικός και παράλληλα  πειθαρχημένος,  σε έναν τόπο που προφέρεται  για εξερεύνηση και γνώση. Η χώρα είναι  ένα κέντρο εξελίξεων στις  πρώτες θέσεις των διεθνών αγορών,  με αξιοπρόσεκτη  πορεία και προοπτικές  για τους κατοίκους της  και  όσους την προσεγγίζουν…

 

logoside