ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ & ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

Ιαπωνία ένας ιδιαίτερος πολιτισμός

japan-viewΗ Ιαπωνία είναι μία χώρα γοητευτική και εξωτική. Οι διεθνείς τάσεις παρουσιάζουν διαρκώς μόνο τα οικονομικά στοιχεία των χωρών ενώ τα  πολιτιστικά στοιχεία τα οποία στην Ιαπωνία είναι έντονα και εκτείνονται από τα βάθη του παρελθόντος στο σήμερα αλλά και στο μέλλον, παραμένουν σχεδόν στην αφάνεια. Έρχεται να μας τα θυμίσει κάποιο μυθιστόρημα ή κάποια ταινία εποχής.

Ο Ιαπωνικός πολιτισμός βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη. Η λατρεία για τους προγόνους τους, η ιστορία τους, τα ήθη και έθιμα του τόπου, έχουν μια συνέχεια στο χρόνο και μια συνέπεια στον τόπο που εκδηλώνονται. Η διατήρηση των ιδιαίτερων πολιτισμικών χαρακτηριστικών παράλληλα με την επιτυχή προσαρμογή στις διεθνείς μεταβολές, εξηγούν την νοοτροπία των Ιαπώνων του σήμερα, που φαίνεται ότι έχουν βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στο εσωτερικό (εθνικό) και στο εξωτερικό (διεθνές) περιβάλλον.

Παρότι στο μυαλό πολλών ανθρώπων η Ιαπωνία θεωρείται μια χώρα απόμακρη και κλειστή με έντονη εσωστρέφεια, μια πιο προσεκτική παρατήρηση, αποδεικνύει ότι  πάντα  δεχόταν  επιρροές από όλους τους λαούς που την προσέγγιζαν, από την Ασία, την  Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική και που κατά παράδοξο τρόπο ενίσχυσαν  τον πολιτισμό της αντί να τον αποδυναμώσουν ή να τον εκφυλίσουν όπως συνέβη με άλλους λαούς του κόσμου.

japan-kaligrafiaΗ ισχυρή τους κουλτούρα αποδίδεται μέσα από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τη κεραμική, τη γλυπτική, τη ζωγραφική με την απερίγραπτη λεπτομέρεια και ένταση, την περίτεχνη και ποιοτική υφαντουργία (μετάξι), την κατασκευή σπαθιών, τη μουσική, το μοναδικό χορό που εμπεριέχει στοιχεία πολεμικών τεχνών, τις  πολεμικές τέχνες, την καλλιγραφία, την τελετουργία του τσαγιού, το θέατρο που διαχωρίζει τις τέσσερις εποχές του έτους, την ιαπωνική λογοτεχνία και την φιλοσοφία που εκδηλώνουν στο μέγιστο τα πολιτισμικά στοιχεία, τις δεξιότητες και την ταυτότητα του Ιαπωνικού κόσμου.

Η πειθαρχία των Ιαπώνων, η μαχητικότητά τους, η αισθητική ισορροπία που επιτυγχάνουν, η πίστη τους στις παραδόσεις και η προσαρμογή τους στα σύγχρονα δεδομένα οδηγούν σε μια ουσιαστική αλληλεπίδραση παλαιών και νέων στοιχείων. Το αποτέλεσμα είναι εμβάθυνση σε εφαρμοσμένη γνώση που ενισχύει και εξελίσσει κάθε δημιουργική και καλλιτεχνική τους τάση, ώστε, να επιτυγχάνουν το πιο ξεχωριστό,το πιο ποιοτικό και το πιο ανθεκτικό «έργο» στο χρόνο.

Και ο αθλητισμός αποτελεί μέρος του πολιτισμού της Ιαπωνίας, το σούμο και το καράτε είναι από τα πιο χαρακτηριστικά και γνωστά στον κόσμο Ιαπωνικά αθλήματα.

Επίσης η ιαπωνική κουζίνα είναι γνωστή ανά τον κόσμο. Έχει ως βάση  το ρύζι, τα νουντλ, τις σούπες, τα ψάρια και  τα ψημένα λαχανικά. Το κόκκινο κρέας  εισήχθη μεταγενέστερα στις διατροφικές συνήθειες των Ιαπώνων, από εξωτερικές αλληλεπιδράσεις. Ο οδηγός Μισελέν έχει απονείμει  στα Ιαπωνικά εστιατόρια τα  περισσότερα αστέρια απ' ότι σε όλα τα  υπόλοιπα εστιατόρια του κόσμου. 

Οι Ιάπωνες κατάφεραν να αναπτύξουν έναν μοναδικό πολιτισμό μέσα από τις επιρροές που δέχθηκαν. Ο σύγχρονος ιαπωνικός τρόπος ζωής αποτελεί έναν συνδυασμό παραδοσιακής και σύγχρονής κουλτούρας που εκφράζεται καθημερινά μέσα από τις τέχνες, τη μόδα και τα γράμματα και που αξίζει να τον γνωρίσουμε. 

 

Και ο αθλητισμός αποτελεί μέρος του πολιτισμού της Ιαπωνίας, το σούμο και το καράτε είναι από τα πιο χαρακτηριστικά και γνωστά στον κόσμο Ιαπωνικά αθλήματα.Επίσης η ιαπωνική κουζίνα είναι γνωστή ανά τον κόσμο. Έχει ως βάση  το ρύζι, τα νουντλ, τις σούπες, τα ψάρια και  τα ψημένα λαχανικά. Το κόκκινο κρέας  εισήχθη μεταγενέστερα στις διατροφικές συνήθειες των Ιαπώνων, από εξωτερικές αλληλεπιδράσεις. Ο οδηγός Μισελέν έχει απονείμει  στα Ιαπωνικά εστιατόρια τα  περισσότερα αστέρια απ' ότι σε όλα τα  υπόλοιπα εστιατόρια του κόσμου. 

 

 

logoside