ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ & ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

Μυστικά ομορφιάς από τα βάθη της Ασίας

mustika omorfias apo ta vathi tis asias 1Οι γυναίκες από τις χώρες της Ασίας έχουν καλή υγεία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής χάρη στην παραδοσιακή διατροφή τους. Για παράδειγμα, η Κίνα έχει χαμηλά ποσοστά καρκίνου του μαστού. Αποδεικνύεται μάλιστα ότι κάποια από τα ντόπια μυστικά, που κρατούν σαν φυλαχτό οι υγιείς γυναίκες της Ασίας, προστατεύουν τον οργανισμό τους, ενώ τους χαρίζουν μία υγιή όψη. Τα μυστικά αποκαλύπτονται και εσείς δεν έχετε παρά να τα υιοθετήσετε πάραυτα και το δίχως άλλο.

Απομακρύνετε τα σκοτεινά σημεία στο δέρμα σας με μέντα

Ψάχνετε για ένα απαλό και φυσικό τρόπο για να φωτίσετε τα σκοτεινά σημεία στο δέρμα σας που προκαλούνται από βλάβη από τον ήλιο ή τα σημάδια ακμής; Χρησιμοποιήστε μέντα. Αλέστε τα φρέσκα φύλλα της και δημιουργήστε μία πάστα. Κατόπιν, εφαρμόστε την πάνω στο πρόσωπό σας σαν μάσκα και αφήστε την για 15 λεπτά προτού ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Φάτε goji berries

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική πιστεύεται ότι η υγεία του δέρματος σχετίζεται άμεσα με την ποσότητα της θερμότητας στο αίμα. Ta goji berries πιστεύεται ότι τρέφουν και το συκώτι και το αίμα, τα οποία σχετίζονται με ένα υγιές δέρμα. Επιπλέον, περιέχουν βιταμίνη C και β-καροτένιο.

Καθαρίστε το δέρμα σας με ρυζόνερο

Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε ρύζι δεν έχετε παρά να κρατήσετε το νερό και να το χρησιμοποιήσετε για να πλύνετε το δέρμα σας. Και αυτό γιατί το ρύζι είναι μια σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, όπως βιταμίνης Ε. Έτσι, θα αυξήσετε την απαλότητα του δέρματος.

mustika omorfias apo ta vathi tis asias 2Κάντε απολέπιση με κόκκους καφέ

Οι γυναίκες της Ινδονησίας έχουν χρησιμοποιήσει από καιρό κατακάθια καφέ ως ένα ισχυρό φυσικό απολεπιστικό. Το καφεϊκό οξύ είναι αντι-φλεγμονώδες και μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή του κολλαγόνου, ενώ η καφεΐνη χρησιμοποιείται σε προϊόντα σύσφιξης του δέρματος. Μάλιστα, μυρίζει υπέροχα! Έτσι, θα δώσετε μία νέα πνοή στα κατακάθια του καφέ σας.

Καλύψτε το πρόσωπό σας με φύκια

Τα φύκια χρησιμοποιούνται στην κινεζική και ιαπωνική κουζίνα για τα συμπυκνωμένα θρεπτικά συστατικά τους, αλλά είναι επίσης ένα μέρος των παραδοσιακών θεραπειών περιποίησης του δέρματος. Ειδικότερα, λειτουργούν ως φυσικά απολεπιστικά προκειμένου να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας gel μάσκας αναμειγνύοντας αλόη βέρα και φύκια για να καταπραΰνετε το δέρμα σας.

Γίνετε όμορφες με λάδι καρύδας

Οι καρύδες χρησιμοποιούνται σε πολλά παραδοσιακά πιάτα της Ταϊλάνδης. Το λάδι καρύδας είναι επίσης μια πηγή ομορφιάς. Αυτό το έλαιο, το οποίο είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου, είναι ένα εξαιρετικό ενυδατικό για το δέρμα και τα μαλλιά.

 

logoside